Ülkemiz doğal güzellikleri içerisinde Doğu Karadeniz doğası şüphesiz ki ayrı bir yer tutmaktadır. Sahil boyunca birbiri ardına olan yerleşimler mimari açıdan görsel güzellik sunamasa da, sayıları az da olsa tarihi yapılar, sivil mimari ev örnekleri, orman eko sistemi, şelale ve buzul gölleri, yemyeşil doğa içerisinde muhteşem güzellikteki yaylar, Fırtına Vadisi ve ılıman yağmur ormanları, Ata yadigarı kemerli köprüler ve Ayder gezisi, Fırtına Vadisi, Zilkale ve Plaovit Şelalesi de görülüp gezilecek yerler arasında olacaktır.
Bir zamanlar vatan toprağı olan Gürcistan’a bağlı Acara Cumhuriyeti’nin Başkenti olan Batum’da günübirlik olarak görüp gezeceğimiz yerler arasında olacaktır.
Gezi dönüşünde Kurtuluş Savaşı’mızın meşalesinin yakıldığı Samsun ile birlikte değişik gezi parkurlarını içine alan güzel bir Doğu Karadeniz gezisi sunuyoruz sizlere.
Bu güzellikleri KafkaTur organizasyonu ve farkı ile yaşamak, anılarınız arasında yer almasını istiyorsanız bu gezimize davetlisiniz.
Bir Gece Önce Yola Çıkıştır.
GÜRCİSTAN/ACARA BATUM TURU İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA:
Türkiye ile Gürcistan devletleri arasında yapılan anlaşma gereği T.C vatandaşları Gürcistan'a T.C kimlik numarası bulunan YENİ TİP nüfus cüzdanı/Kimlik Kartı ile geçiş yapabilmektedir. Ailesi ile birlikte, anne ve babanın aynı anda seyahat etmeyecek olan 18 yaş altı konuklarımızın Gürcistan'a geçişleri için yanında olmayan anne veya babanın noterden onaylı muvafakatnamesi gerekmektedir. Bebekler ve çocuklar dahil kimliklerde fotoğraf olması zorunludur. Tura çıkmadan evvel lütfen nüfus idaresine başvurarak çocuklarınızın nüfus cüzdanlarını fotoğraflı hale getiriniz. Sınırdan geçiş; yoğunluğa göre 1-3 saat sürebilmektedir. Sınır geçişi yaya olarak yapılmaktadır. Sınır geçişlerinde her katılımcı yanında bulundurduğu eşyadan kendisi sorumludur. Bu nedenle oluşabilecek olumsuzluklardan acentemiz sorumlu tutulamaz. (Kullanılan raporlu ilaçlar varsa, raporun yanınızda bulunması gerekir, aksi halde kutu ilaç taşımak ve sınırdan geçirmek yasaktır.)
1.GÜN(17 AĞUSTOS 2022 ÇARŞAMBA): ANKARA-ORDU-GİRESUN-TRABZON-MAÇKA
Ara duraklardan katılımcılarımızı aldıktan sonra araç içinde kek, sıcak-soğuk içecek ikramlarıyla Elmadağ-Kırıkkale-Sungurlu-Merzifon-Kavak-Çarşamba-Ordu-Giresun üzerinden yolumuza devam edip belirli yerlerde vereceğimiz molalar sonrası sabahın erken saatlerinde Trabzon’a gidiyoruz. Bir restoranda yapacağımız kahvaltı sonrası hareket edip, 4000 yıl öncesinde kurulmuş Trapezus/Trabzon’daki gezimize; Kommenos Krallığı/Uygarlığı en önemli eserlerinden biri sayılan, 13. Yy.’da inşa edilmiş ve Osmanlı İmparatorluğu zamanında, 1572 tarihinde Camii’ye dönüştürülen Ayasofya Müzesine geliyoruz. Kutsal bilgelik anlamına gelen Hagia Sophia/Ayasofya Kilisesi/Müzesini/Camii’sini rehber eşliğinde görüp geziyoruz. Gezi sonrası sadece Trabzon’da yapılabilen Kazaziye gümüş işleme işçiliğinin tanıtılması ve isteğe bağlı gümüş alış veriş molası verdikten sonra Kent Tarihi Müzesini geziyoruz. Gezi sonrası aracımıza binerek Soğuksu Mevki’nde bulunan Atatürk Köşküne gidiyoruz. Ulu Önderimiz Atatürk’ün bütün mal varlığını Türk Milletine armağan ettiği, vasiyetinin bir bölümünü yazdığı Köşk gezisi ve fotoğraf çekimi sonrası hareket edip Maçka üzerinden yolumuza devam edip toplamda 41 Km yol aldıktan sonra Kınalıköprü Mevkii’ne gidip isteğe bağlı olarak öğle yemeğimizi afiyetle yiyoruz. Yemek sonrası hareket edip yedikten hareket edip 5 Km yol aldıktan sonra Altındere Milliparkı’na gidiyoruz. Yeşilin binbir tonu arasında ve muhteşem bir doğal güzellik içinde 1300 m yükseklikte Karadağ’ın eteklerinde doğal kayalara inşa edilmiş, yapımı M.S. 375-395 yılları arasına tarihlenen Panagia/Meryem Ana/Sümela/Teodosius Manastırı'na kısa süreli yolculuk sonrası yerel araç ile orman içi yollardan aracın gidebileceği en son noktaya kadar gidip kalan mesafeyi yürüyerek Sümela’ya gidiyoruz. Manastır’a varıp rehberimizden bilgiler aldıktan sonra aynı yolu yürüyerek iniyoruz. Dileyenler araç yolunu kullanarak araç ile çıkıp inebilirler. Etkinlik sonrası çay-kahve, gezinti ve serbest alış veriş molası sonrası hareket edip Maçka’daki otelimize gidiyoruz.
2.GÜN(18 AĞUSTOS 2022 PERŞEMBE): MAÇKA-UZUNGÖL-RİZE-ÇAMLIHEMŞİN
Erken kalkıp güzel bir kahvaltı ile güne başlıyoruz. Kahvaltı sonrası otelimizden ayrılıp hareket ederek Sürmene’ye gidiyoruz. Bir Çay Fabrikası’na giderek; çayın dalından bardağa kadar giden öyküsünü yetkililerin anlatımı ile öğrendikten sonra ikram edilen çayları afiyetle yudumluyoruz. İsteğe bağlı alış veriş molası sonrası hareket edip Sürmene denince ilk akla gelen ögelerden olan Sürmene Bıçağı atölyesine gidiyoruz. Ustasından alacağımız bilgiler sonrası isteğe bağlı olarak alış veriş yaptıktan sonra hareket edip Of-Çaykara üzerinden yolumuza devam edip Uzungöl’e gidiyoruz. Kısa süreli dinlenme ve hazırlık sonrası ekstra olarak yapılacak ve yerel araçlara binerek yapılacak Lustra ve Karastel Yaylaları turu için hareket ediyoruz. Yol boyunca seyir teraslarında vereceğimiz fotoğraf molaları ile birlikte önce Lustra sonra Karaster Yaylası’na gidiyoruz. Yaklaşık 2000 m rakımda bulunan yaylada rengârenk çiçeklerin arasında yapacağımız yürüyüşler sırasında, yayla
evlerini görüyor ve yöre insanıyla hoş sohbetlerle yayla kültürünü yakından tanıma olanağı buluyoruz. Uzungöl’ü en yüksek noktadan Kuş bakışı muhteşem manzarasını seyredip fotoğraf çektikten sonra dönüşe geçiyoruz. Serbest zaman içinde isteğe bağlı olarak öğle yemeğimizi yedikten sonra göl çevresinde gezinti yaparak İnan Tesisleri içerisinde yer alan Ağaç Müzesi’ni görüp gezdikten sonra hareket ediyoruz. Yol üzerinde kiremitli bir çatı ile kapatılmış, bölgedeki tek örnek olan Hapsiyaş Köprüsü’nde fotoğraf molası verdikten sonra hareket edip Rize’ye gidiyoruz. Rize Kalesi ve Botanik Bahçesi gezileri sonrası ünlü Rize Bezi’nden yapılan giysi ve eşyaların satıldığı dükkana gidip tanıtım sonrası isteğe bağlı olarak alış veriş yapıyoruz. Alış veriş sonrası hareket edip Fırtına Deresi üzerinde kurulu bulunan otelimize gidip odalarımıza yerleşiyoruz. Dinlenme sonrası akşam yemeğimizi otelimizde yiyoruz. Geceyi Fırtına Dersi kenarındaki otelimizde geçiriyoruz.
3.GÜN(19 AĞUSTOS 2022 CUMA): ÇAMLIHEMŞİN-FINDIKLI-HOPA-SARP-ACARA/BATUM
Erken kalkıp güzel bir kahvaltı ile güne başlıyoruz. Kahvaltı sonrası hareket edip Çamlıhemşin-Ardeşen-Fındıklı-Arhavi-Hopa üzerinden yolumuza devam edip Sınır Kapısı’na gelip T.C. Kimlik numarası yazılı yeni tip Kimlik Kartlarımız ile ülkemizden çıkış yapıyoruz. Yaya olarak Acara’ya giriş yaparak zengin Gürcü kültürü ve doğası ile tanışıp “ merhaba “ demeye hazırız artık. Andrew Heykeli önünde durup grup anısı fotoğraf çektikten sonra yolumuza devam edip Hz. İsa’nın 12 Havarisi/Yardımcısından biri olan Saint/Aziz Mathias’ın anıt mezarının bulunduğu, Roma dönemine ait ve Osmanlı döneminde de kullanılan Gonio/Apsaros Kalesini görüp fotoğraf çektikten sonra Batum’a doğru yolculuğumuz devam ediyor. Ülkemizde, Bayburt’tan doğup keskin kavisler yapıp deli dolu akarak Batum yakınlarında geniş bir delta oluşturarak denize dökülen Çoruh Nehri'ni ve üzerindeki eski Gonio Köprüsünü gördükten sonra 14 Km yol alıp Acara Özerk bölgesinin başkenti Batum/Batumi’ye gidiyoruz. Panoromik Batum turu sonrası Ünlü Argonat Efsanesine konu olmuş Altın Post Heykelini görüp gezdikten sonra Meryemana Katedral’ini ziyaret ediyoruz. Acara Etnoğrafya/Sanat müzesi gezisi sonrası Gürcü mutfağına özgü lezzetlerle Türk damak tadına uygun bir menü ile öğle yemeğimizi afiyetle yiyoruz. Yemek sonrası Batum’un kuzey doğrusunda/Chakvi bölgesinde yer alan ve 19 yy’da Rus Botanikçi Krasnow tarafından kurulan, üçbinin üzerinde bitki çeşitliliği ile dünyanın en büyük ikinci botanik bahçesi konumunda olan Batumski/Botaniçiski Sad-Batum Botanik Bahçesi’ni geziyoruz. Gezi ve fotoğraf çekimleri sonrası hareket edip Batum şehir merkezinde; Türk Mahallesi ve Osmanlı yapısı Orta Camii ziyareti sonrası Drama/Opera Binasını dıştan görüp geziyoruz. Kısa süreli alış veriş molası sonrası Avrupa Meydanı, Medea Heykeli, Ay Saati, Piazza Meydanı gezileri sonrası Batum’dan ayrılıp hareket ediyoruz. Acara’dan çıkış yaptıktan sonra isteğe bağlı Free Shop’ta isteğe bağlı alış veriş yapıyoruz. Ülkemize giriş işlemleri sonrası yola çıkıp kısa aynı yol üzerinden yolumuza devam edip Ayder’deki otelimize gidiyoruz. Kısa süreli dinlenme sonrası akşam yemeğimizi otelimizde yiyoruz. Geceyi Ayder’de geçiriyoruz.
3.GÜN(19 AĞUSTOS 2022 CUMA): ALTERNATİF GEZİ.AVUSÖR/HÜSER YAYLASI GÜN BATIMI
Otelimizde yapacağımız kahvaltı sonrası isteğe bağlı ve grup oluşması durumunda, misafirlerimize ayrı bir ücret ödeyerek alternatif Avüsör-Huser Yaylası turu öneriyoruz. Bu turumuz için öğle yemeği için kumanya hazırladıktan sonra özel servis araçlarımıza binip hareket edip orman içi tangur tungur yollardan geçerek 9 Km yol aldıktan sonra Avusör Yaylası’na gidiyoruz. Şaşgun Bakkal’de taze sımsıcacık inek sütü içtikten sonra isteğe bağlı olarak doğa yürüyüşü yapıyoruz. Yaklaşık 2 saat süreli olarak güney doğu yönünde yükselip 3562 metre yüksekliğindeki Kemerli Kaçkar Zirvesi’nin altında yer alan Galezna Buzul Gölü’ne çıkıyoruz. Üstten bakıldığında Akciğer Lob’larını andıran doğa harikası muhteşem güzellikteki Buzul Gölünde kısa süreli gezintiler yaptıktan sonra aynı parkur üzerinden dönüşe geçip Avusör Yaylasına geliyoruz. Çay kahve ve fotoğraf molası sonrası bizi bekleyen araçlarımıza Huser Yaylasına gidiyoruz.. Huser Yaylası, Ayder'in girişinin sol tarafını tutan dağların eteğinde yer almaktadır. Huser; bölgenin en iyi manzaralı, ve genelde ziyaretçilerin en çok ziyaret ettiği yayla olma özelliğine sahiptir. Yayla, Kaçkar Altıparmak Dağları'ndan başlayıp, Kaçkar Kemerli, Kaçkar Kavrun ve Kaçkar Verçenik Dağları'na kadar kesintisiz bir manzaraya sahiptir. Ayaklarınızın altında Palakçur, Avusor, Çeymakçur ve Kavrun Vadileri, arkanızda Karadeniz sahil şeridi, karşınızda Hazindak ve Pokut Sal sırtları, yani deniz seviyesinden 4000 metreye kadar her yeri görebilmek mümkün olabilmektedir. Gezi ve fotoğraf çekimleri sonrası doyumsuz gün batımı izlemek için Seyir Tepesi’ne çıkıyoruz. Sis bulutu olması durumunda muhteşem karelerin yakalanacağı etkinlik sonrası hareket edip 9 Km yol aldıktan sonra Ayder’deki otelimize gidiyoruz. Kısa süreli dinlenme sonrası akşam yemeğimizi otelimizde yiyoruz. Geceyi Ayder’de geçiriyoruz. Avusör/Huser Yaylası Turu: 125.00 TL
4.GÜN(21 AĞUSTOS 2022 CUMARTESİ): AYDER-ZİLKALE-PALOVİT ŞELALESİ-GİRESUN
Erken kalkıp güzel bir kahvaltı ile güne başlıyoruz. Kahvaltı sonrası otelimizden ayrılarak hareket Çamlıhemşin ayrımında aracımızı değiştirip yerel araçlara binip Şenyuva/Çinçiva Köyü’ne gidiyoruz. Çat vadisi içerisinde yer alan, 1690 lı yıllarda inşa edilen bölgenin en eski ve en büyük kemerli taş köprüsü olan Çinçiva Köprüsü’nde yapacağımız gezinti ve fotoğraf çekimleri sonrası Fırtına kenarında bulunan Kafe’lerde çay-kahve ve sütlaç molası veriyoruz. Mola sonrası hareket edip. Kaçkar Dağları Milli parkı sınırları içerisinde ve Fırtına
Irmağına hakim bir noktada yer alan Zilkale’ye gidiyoruz. Rum-Pontuslular zamanında sarp bir kaya üzerine inşaa edilmiş, yol kontrol noktası, konaklama yeri ve ileri karakol gibi misyonlar üstlenen tarihi Zilkale’yi görüp gezdikten sonra yolumuza devam edip Palovit Vadisi’nde yer alan Palovit Şelalesi’ne gidiyoruz. Şelale gezisi ve fotoğraf çekimleri sonrası geriye dönüp Çat Vadisi içinde yer alan Şimşir Ormanları’na gidiyoruz. Kısa süreli gezinti ve fotoğraf çekimleri sonrası hareket edip Çamlıhemşin çıkışında aracımızı değiştirerek hareket edip ülkemizin en önemli ılıman yağmur ormanlarından geçerek 30 Km yol aldıktan sonra Ayder çıkışındaki Kalegon Mevkii’ne gidip Gelintülü Şelalesi fotoğrafı çektikten sonra Ayder gezisi için serbest zaman molası veriyoruz. Yürüyerek aşağıya inip isteğe bağlı alış veriş yaptıktan sonra aracımıza binerek hareket ediyoruz. Yeşilin bir tonu ile bezeli muhteşem ormanlardan geçerek Fırtına Vadisi boyunca doyumsuz manzarayı seyrediyoruz. Ata yadigarı Hala Kemerli Köprüsü’nü görüp fotoğraf çektikten sonra “ Renk Senfonisi ve Bulutların Ülkesi “ olarak tanımlanan Çamlıhemşin’den geçerek Pazar-Çayeli-Rize-Trabzon-Akçaabat-Tirebolu üzerinden yolumuza devam edip Giresun’a gidiyoruz. Giresun Kalesi gezisi ve Topal OSMAN’ın Kabrini ziyaret ettikten sonra hareket edip 30 Km daha yol aldıktan sonra Ordu’daki otelimize gidip odalarımıza yerleşiyoruz. Bir süre dinlendikten sonra akşam yemeğimizi otelimizde yiyoruz. Geceyi Ordu’da geçiriyoruz.
5.GÜN(22 AĞUSTOS 2022 PAZAR): GİRESUN-ORDU-YASON BURNU-SAMSUN-ANKARA
Erken kalkıp güzel bir kahvaltı ile güne başlıyoruz. Kahvaltı sonrası otelimizden ayrılarak hareket edip Teleferik istasyonuna gidiyoruz. 8 kişilik kabinlere binerek Boztepe’ye çıkıp muhteşem Ordu manzarasını seyredip fotoğraf çektikten sonra teleferikle inip aracımıza binerek yola çıkıp 15 Km yol aldıktan sonra Perşembe’ye gidiyoruz. Yason Burnu’na gidip Yason Kilisesi’ni dışarıdan görüp fotoğraf çektikten sonra hareket edip Samsun’a doğru yola çıkıyoruz. Toplamda 135 Km yol ve 2 saat süreli yolculuk Samsun’a gidip isteğe bağlı olarak Samsun Pidesi menüsü ile öğle yemeğimizi yedikten sonra Kurtuluş Savaşı’nın meşalesinin yakıldığı Samsun’da; Bandırma Vapuru gezisi sonrası Atatürk'ün Samsun'a çıktığı noktaya dikilen Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcı sayılan Atatürk Anıtı ve çok özel Gazi Müzesi gezileri sonrası hareket edip Kavak-Havza üzerinden yolumuza devam edip toplamda 125 Km yol ve 1.5 saat süreli yolculuk sonrası Amasya’ya gidiyoruz. Arkeoloji Müzesi gezisi sonrası, II: Beyazıt Külliyesi içinde yer alan Beyazıt Camii ve çevresinde yapılacak geziler sonrası Hazeranlar Konağını görüp geziyoruz. İsteğe bağlı olarak Rum/Pontus Krallarına ait Mezarları’nı görüp gezdikten sonra Yeşilırmak kenarındaki şehzadeler Büstü ve Ferhat/Şirin heykeli gezileri sonrası saat: 18.30’da Ankara’ya hareket ediyoruz. Mecitözü-Çorum-Sungurlu-Kırıkkale üzerinden yolumuza devam edip belirli yerlerde vereceğimiz molalar sonrası saat: 23.30’da Ankara’ya geliyoruz. Bir başka Kafka Tur etkinliğinde buluşabilmek dileğiyle vedalaşıp ayrılıyoruz.
GÜRCİSTAN/ACARA BATUM TURU İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA:
Türkiye ile Gürcistan devletleri arasında yapılan anlaşma gereği T.C vatandaşları Gürcistan'a T.C kimlik numarası bulunan YENİ TİP nüfus cüzdanı/Kimlik Kartı ile geçiş yapabilmektedir. Ailesi ile birlikte, anne ve babanın aynı anda seyahat etmeyecek olan 18 yaş altı konuklarımızın Gürcistan'a geçişleri için yanında olmayan anne veya babanın noterden onaylı muvafakatnamesi gerekmektedir. Bebekler ve çocuklar dahil kimliklerde fotoğraf olması zorunludur. Tura çıkmadan evvel lütfen nüfus idaresine başvurarak çocuklarınızın nüfus cüzdanlarını fotoğraflı hale getiriniz. Sınırdan geçiş; yoğunluğa göre 1-3 saat sürebilmektedir. Sınır geçişi yaya olarak yapılmaktadır. Sınır geçişlerinde her katılımcı yanında bulundurduğu eşyadan kendisi sorumludur. Bu nedenle oluşabilecek olumsuzluklardan acentemiz sorumlu tutulamaz. (Kullanılan raporlu ilaçlar varsa, raporun yanınızda bulunması gerekir, aksi halde kutu ilaç taşımak ve sınırdan geçirmek yasaktır.)
Uygun bir sırt çantası, kalın çorapla giyilmiş iyi bir yürüyüş ayakkabısı, yağmurluk, hava koşullarına uygun koruyucu aksesuar, şapka, kol ve bacakları kapatan giysiler, yedek çorap, çamaşır ve giysi, terlik, mayo, havlu, yedek ayakkabı, fotoğraf makinası ve aksesuarları, kişisel malzeme ve ilaçlar, su.
ETKİNLİK NOTLARI;
• Yerel koşullardan ve hava durumundan dolayı program akışında değişiklik yapılabilir.
• Özel yiyecek ve içeceklerinizi getirmeyi unutmayınız.
• Doğada ve her yerde anılarımızdan başka bir şey bırakmıyoruz.
• Yerel halka ve onların değerlerine her zaman saygılı, arkeolojik değerlerimiz ve kültür mirasımız ile
• yabanıl yaşamı ve bitki örtüsünü korumaya her zaman özen gösteriyoruz.
HATIRLATMA:
Katılımcılarımızın bu etkinliğe gelirken T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müzelere ücretsi giriş yapabilmeleri için 60.00 TL karşılığında MÜZEKART çıkarmalarını öneriyoruz. 17 yaş altı ve 65 yaş üstü katılımcılar, Kurum çalışanları/ilgili bakanlık personeli ve Sarı Basın kartı sahipleri bu müzeleri ücretsiz gezebilmektedirler.
Tek Kişi | Çift Kişilik Odada Kişi Başı | |
Taksit | Aylık | Toplam |
2 | 1739,40 TL | 3478,80 TL |
3 | 1181,90 TL | 3545,70 TL |
4 | 894,79 TL | 3579,15 TL |
6 | 602,10 TL | 3612,60 TL |
9 | 408,83 TL | 3679,50 TL |