Araç Kalkış Noktalarımız:
* 07:30 Kızılay Avm Karşısı
* 07:40 Milli Kütüphane
* 07:45 Ufuk Üniversitesi Hatanesi
* 07:50 Tarus Avm
* 07:55 Dikmen Kavşağı
* 08:05 Gölbaşı Makro Market
TURDA YANINIZDA BULUNMASI GEREKEN EŞYALAR
• Güneş gözlüğü
• Sırt çantası
• Fener
• Şapka
• Güneş kremi
• Şemsiye
• Yağmurluk
• Su matarası
• Powerbank
• Şarj kablosu
• Fotoğraf Makinası
• Yedek elbise
• Yürüyüş ayakkabısı
IHLARA VADİSİ – SARAYKÖY YERALTI ŞEHRİ – GÜVERCİNLİK VADİSİ – UÇHİSAR – KALE ALTI – ÇANAK ATÖLYESİ – AVANOS – KIZILIRMAK – SALLANAN KÖPRÜ – TÜRK GECESİ
Sabah saat 07.30’da belirlenen yerde buluşma. Otobüs içi ikramları eşliğinde Şereflikoçhisar – Aksaray üzerinden Nevşehir – Niğde – Kayseri üçgenindeki doğal güzelliklerini 3917 m. yüksekliğindeki Erciyes Dağı ve 3268 m. yüksekliğindeki Hasan Dağ’a borçlu olan, Perslerin “Güzel Atlar Diyarı” diye adlandırdıkları Kapadokya bölgesine doğru yol alıyoruz. Sabah yolda alınan kahvaltı (sandviç) ikramı sonrası, ilk durağımız Melendiz Irmağının oluşturduğu, içerisinde güvercinlikler ve kaya kiliselerininde bulunduğu 14 km uzunluğundaki Ihlara Vadisi’ne gidiyoruz. Ihlara Vadisi içinde yapacağımız yürüyüş esnasında Ağaçaltı Kilisesi ve Yılanlı Kilise’yi de görüyoruz. İkinci durağımız; Kapadokyanın olmazsa olmazı yeraltı şehri (Saray köy) İnsanların yerin altında yaptıkları bu ilginç şehri gezerken hayranlığınızı gizleyemeyeceksiniz. Yeraltı kentinin hemen ardından Uçhisar istikametine doğru yol alıyoruz. Güvercinlik Vadisini ve Uçhisar Kalesi’nin fotoğrafını çekip öğle yemeğimiz için kaya oyma bir mekâna varıyoruz. Burada belirlenen restaurantımızda öğle yemeği molamızı veriyoruz (Ekstra) Belirlenen mekânda aldığımız yemeğin ardından çanak-çömleği ile meşhur Avanos’a gidiyoruz. Avanos’ta Kızılırmak’ı görüp çamurundan yapılan çanak-çömleklere dair bilgi alıyoruz. Sonrasında akşam yemeği ve konaklama otelimizde. Dileyenler ile yemek sonrası bu turun olmazsa olmazlarından yöreye özgü Türk Gecesine gidiyoruz. ( Ekstra )
TAŞ ATÖLYESİ – SALKIM TEPESİ – GÖREME – PANAROMA – AT ÇİFTLİĞİ – AŞK VADİSİ – ÜRGÜP – ASMALI KONAK – ÜÇ GÜZELLER PERİ BACALARI
Değerli misafirlerimiz otelde alacağımız açık büfe sabah kahvaltısı sonrasında valizlerimizle birlikte otelden ayrılıyoruz. İlk olarak Aşk vadisi ve Ürgüp içinde yapacağımız panoramik tur sonrası meşhur Asmalı konak ve şarap mahzenlerini geziyoruz. Ardından Kapadokya’nın lezzetli şaraplarını tatma imkânı buluyoruz. Şapkalı peribacalarının ve Kapadokya’nın simgesi olan Üçgüzeller Peribacalarını görüyoruz. Ardından Onyx Taş Atölyesine gidip taşların özellikleri ve işlenişlerine dair bilgiler alacağız. Onyx Taş Atölyesinden sonra Sütle kavrulmuş kabak çekirdeğinin tadına bakmak için özel bir kuruyemiş mağazasına gidiyoruz. Ardından eski adı Korama olan Göreme Vadisini görüyoruz ve At çiftliklerinide gezdikten sonra keyif dolu gezimizi artık sonlandırıyoruz Aksaray – Şereflikoçhisar güzergâhından Ankara’ya hareket ederek 23:30 civarı Ankara’ya varışımız gerçekleşiyor. Bir başka Turdayim.com yolculuğunda görüşmek üzere esenlikler dileriz.
TURDA YANINIZDA BULUNMASI GEREKEN EŞYALAR
• Güneş gözlüğü
• Sırt çantası
• Fener
• Şapka
• Güneş kremi
• Şemsiye
• Yağmurluk
• Su matarası
• Powerbank
• Şarj kablosu
• Fotoğraf Makinası
• Yedek elbise
• Yürüyüş ayakkabısı
Tek Kişi | Çift Kişilik Odada Kişi Başı | |
Taksit | Aylık | Toplam |
2 | 181,48 TL | 362,96 TL |
3 | 123,31 TL | 369,94 TL |
4 | 93,36 TL | 373,43 TL |
6 | 62,82 TL | 376,92 TL |
9 | 42,66 TL | 383,90 TL |