TATVAN
AHLAT SELÇUKLU MEZARLIĞI
AHLAT HARABE ŞEHİR
TARİHİ PAŞAHAN EĞLENCESİ
BİTLİS
Gezi Ekspresi ile UÇAKLI DOĞU TURU 1. Gününde;
İstanbul Sabiha Gökçen-Muş 06.35 (PEGASUS)
Ankara Esenboğa-Muş 07.25 (ANADOLUJET)
Uçuşumuzu yaptıktan sonra Muş havalimanında bizleri bekleyen aracımıza binerek Bitlis'e doğru hareket..
Önce öğle yemeğine geçip yemek yedikten sonra Ahlat’a geliyoruz. Erken döneme ait en büyük Türk – İslam mezarlığı olan Ahlat Selçuklu Mezarlarını ziyaret ediyoruz. Burada her biri anıt niteliğinde olan ve bazılarının boyunun üç buçuk metreye kadar ulaştığı mezar taşlarının arasında adeta bir açık hava müzesi geziyormuş hissiyatına kapılabilirsiniz. Ahlatta geçireceğimiz keyifli zaman sonrasında
Ekstra Opsiyonel Tur Seçeneği:
Nemrut Dağı Krater Gölü ve Kalderası Turu
Bizleri bekleyen minibüslerimize binip dünyanın ikinci, Türkiye'nin en büyük krater gölü olan, Nemrut Krater Gölü’ne (kaldera) çıkıyoruz. Krater içerisindeki Büyük Göl/Mavi Göl ve Ilık Göl/Yeşilgöl ayrıca uyuyan bu yanardağın derinliklerinden gelen buhar bacalarını ziyaret ederken görecek olduğunuz manzaralar karşısında hayrete düşeceksiniz. Kendinizi inanılmaz bir coğrafyada farklı bir dünyada hissedeceksiniz. Kısa bir yürüyüş ve çekeceğimiz fotoğraflar sonrasında Tatvan'a dönüş.Tatvan’da otelimize konaklamamızı yapıyoruz.
(Dileyen misafirlerimiz Firmamıza ait PAŞAHAN KONAĞINDA yöresel müzik ziyafeti ile eğlenebileceğimiz gece organizasyonuna katılabilirler) (DAHİL)
KAHVALTI :TREN (EKSTRA )
ÖĞLE YEMEĞİ; TATVAN ( EKSTRA)
AKŞAM YEMEĞİ; TATVAN OTEL (TUR DAHİLİNDE)
KONAKLAMA: TATVAN MOSTAR OTEL 4*
AKDAMAR ADASI
AKDAMAR KİLİSESİ
VAN KALESİ (PANORAMİK)
KEDİ EVİ
BÜYÜK URARTU MÜZESİ
GÜMÜŞ ATOLYESİ
VAN ŞEHİR MERKEZİ
Gezi Ekspresi ile UÇAKLI DOĞU TURU 2. Gününde;
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası aracımıza binerek Van'a hareket.
Saat: 12.00’de Akdamar adasına transfer için bizi bekleyen teknemize binip AKDAMAR ADASI VE AKDAMAR KİLİSESİNİ geziyoruz. Daha sonra saat: 14.00’te öğle yemeğini yedikten sonra İlk olarak eski yerleşim yeri olan Tuşpa Kalesi’ne geliyoruz. Urartu krallığının başkentinin kurulduğu kalenin eteklerinde rehberimizden bu uygarlıkla ilgili bilgileri alırken gün batımı saatlerinde dileyen misafirlerimiz kalenin üzerinde Van Gölünün muhteşem manzarasını fotoğraflayabilir, dileyen misafirlerimiz kalenin eteklerinde vereceğimiz serbest zamanımızda çaylarını yudumlayabilirler. Verecek olduğumuz kısa molamızın ardından Van kedi evini ziyaret edip otelimize yerleşiyoruz.
KAHVALTI : OTEL AÇIK BÜFE (DAHİL)
ÖĞLE YEMEĞİ; VAN (EKSTRA)
AKŞAM YEMEĞİ; OTEL (DAHİL)
KONAKLAMA : VAN ROYAL MİLANO 4*
MURADİYE ŞELALESİ
TENDÜREK DAĞI
AĞRI DAĞI SEYRİ
İSHAK PAŞA SARAYI
AHMEDİ HANİ TÜRBESİ
DOĞUBEYAZIT KAÇAKÇILAR ÇARŞISI
Gezi Ekspresi ile UÇAKLI DOĞU TURU 3. Gününde;
Sabah açık büfe kahvaltımızı yaptıktan sonra otelimizden ayrılıp Doğubeyazıt’a doğru hareket ediyoruz. Sırasıyla MURADİYE ŞELALESİ, ŞEYTAN KÖPRÜSÜ ve AĞRI DAĞI SEYRİ yaptıktan sonra tarihi İSHAK PAŞA SARAYI’na varıyoruz. Burayıda gezdikten sonra Doğubeyazıt’ta öğle yemeği ve Doğubeyazıt kaçakçılar çarşısı(serbest zaman) daha sonra Kars şehir merkezine hareket… Otelimizde akşam yemeği ve konaklama.. Dileyen misafirlerimizle Kafkas gecesi izlemeye gidiyoruz… (ekstra)
KAHVALTI; AÇIK BÜFE OTEL
ÖĞLE YEMEĞİ; EKSTRA
AKŞAM YEMEĞİ; OTEL
KONAKLAMA: KARS GRAND ANİ OTEL 4*
ÇILDIR GÖLÜ
ANİ HARABELERİ
KARS ŞEHİR MERKEZİ
KARS KALESİ(PANORAMİK)
12 HAVARİLER CAMİİ
Gezi Ekspresi ile UÇAKLI DOĞU TURU 4. Gününde;
Sabah otelimizde aldığımız kahvaltının ardından Ani’ye hareket ediyoruz. Büyük Katedral, Resimli Kilise, Selçuklu Sarayı, Anadolu’da yapılan ilk cami olan Menuçehr Cami gibi önemli kalıntılar burada göreceğimiz tarihi eserlerden sadece bir kaçı. Yapılan anlatımlar ardından, Türkiye’nin en doğusundaki tarihi kenti son bir defa daha fotoğrafladıktan sonra Doğu Anadolu’nun en yüksek gölü olan Çıldır Gölü’ne doğru yolculuğumuz başlıyor. Göl kenarındaki zamanımızı dileyen misafirlerimiz Kar kızaklarıyla kızak turu yapabilir.(Kızak Turu gölün buz tuttuğu dönemlerde yapılabilir) (Ekstra) Sonrasında göl buzları kırılarak yakalanan balıklardan oluşan öğle yemeğimizi yiyor ve Kars merkeze geliyoruz. . Rus Baltık mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Fetiye Camii’ni geziyoruz. Sonrasında Kars sokakların da serbest zaman veriyoruz. Ardından Kars’ın meşhur peynirlerini ve balını satın alabileceğiniz yöresel ürünler mağazasına gidiyoruz. Akşam yemeğine kadar karlarla kaplı Rus mimarinin en güzel örneklerini göreceğiniz sokaklarda serbest zaman veriyoruz.. Daha sonra Akşam yemeği ve konaklama.
Dileyen misafirlerimizle Kafkas gecesi izlemeye gidiyoruz… (ekstra)
KAHVALTI; OTEL (DAHİL)
ÖĞLE YEMEĞİ: KARS (EKSTRA)
AKŞAM YEMEĞİ; OTEL (DAHİL)
KONAKLAMA: KARS GRAND ANİ OTEL
KARS ŞEHİR MERKEZİ
SARIKAMIŞ
ERZURUM ÇİFTE MİNARE
ULU CAMİİ
ERZURUM EVLERİ
ÜÇ KÜMBETLER
YAKUTİYE MEDRESESİ
OLTUCULAR ÇARŞISI
Gezi Ekspresi ile UÇAKLI DOĞU TURU 5. Gününde;
Otelde aldığımız açık büfe kahvaltı sonrası Kars’ı gezmeye başlıyoruz. Kars Kalesi (panoramik) ve Kümbet Camisi (12 havariler kilisesi), ünlü şairlerimizden Namık Kemal’in bir dönem yaşadığı evi görüp Kars sokaklarını keşfediyoruz. Rus Baltık mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Fetiye Camii’ni geziyoruz. Daha sonra Erzuruma hareket.. Erzurum’da ilk durağımız meşhur Cağ Kebapçısı olacak. Öğle yemeğimizden sonra Yakutiye Medresesi ile Erzurum gezimize başlıyoruz. Ardından Üç Kümbetler, Çifte Minareli Medrese ve Ulu Cami ziyaretimizi yapacağız. Bu ziyaretlerimizin ardından otantik Erzurum Evlerinde çay ve kahve molası veriyoruz. Günümüzü meşhur Oltu taşı ve bu taştan yapılma eserleri görüp alışveriş yapabileceğimiz Taş Han ziyaretimiz ile sonlandırıyoruz. Erzurum Havalimanı’ na hareket ediyor ve
✈️Erzurum-Ankara 21.40
✈️Erzurum-İstanbul (saw) 20.20
uçağı ile dönüş..
KAHVALTI; OTEL (DAHİL)
ÖĞLE YEMEĞİ: ERZURUM (EKSTRA)
AKŞAM YEMEĞİ; YOKTUR
KONAKLAMA: YOKTUR
Tek Kişi | Çift Kişilik Odada Kişi Başı | |
Taksit | Aylık | Toplam |
2 | 2574,00 TL | 5148,00 TL |
3 | 1749,00 TL | 5247,00 TL |
4 | 1324,13 TL | 5296,50 TL |
6 | 891,00 TL | 5346,00 TL |
9 | 605,00 TL | 5445,00 TL |