Uçaklı
Nemrut Gün Batımı & Urfa Sıra Gecesi Turu & Halfeti Tekne Turu
2 Gece Otel Konakalamalı 3 Gündüz
Adıyaman – Perre Antik Kenti – Roma Çeşmesi – Karakuş Tümülüsü – Arsemia - Cendere Köprüsü – Arsemia – Gün Batımı Nemrut Dağı - Şanlıurfa – Balıklı Göl – Harran Kubbeli Evleri -Göbekli Tepe – Şanlıurfa Çarşıları – Birecik Halfeti -
Tur Ücreti:.00 TL’den Başlayan Fiyatlar
Bu Turumuza % 70 ön ödeme ile kayıt yaptırabilirsiniz.
Bilgi ve Rezervasyon
0 312 285 7009
0 546 667 4783
Ankara Havaalanı ( ESB ) Anadolu Jet TK7128 Kalkış 07:45 Adıyaman Havaalanı ( ADF ) Varış 09:00
1.Gün : Adıyaman – Perre Antik Kenti – Roma Çeşmesi - Kral Antiochos Heykeli – Zeus Heykeli – Kartal Heykeli – Arsemia - Cendere Köprüsü – Karakuş Tümülüsü – Nemrut Dağı Gün Batımı
Siz değerli misafirlerimizle havaalnında buluşmamızın ardından düzenlemiş olduğumuz turumuza başlıyoruz.İlk olarak Adıyaman’da kahvaltımızı yapıyoruz ardından Kommangene Krallığının beş büyük kentlerinden olan Perre Antik Kentini geziyoruz.Gezimizi Roma Çeşmesi ve Arsemia Antik ketninin ardından Nemrut’a geçiyoruz.Minibüs ve yürüyüş yolculuğumuzun ardından Kral Antiochos’un Zeus’un,Apallon’nun ve Herkül’ün Devasa Heykellerini gördükten sonra dönüş yolculuğumuza başlıyoruz.Kommagene Kralı Mithridates,annesi İsias,kızkardeşi Antiochis ve yeğeni Aka’nın mezarlarının olduğu Karakış Tümülüsünü ve Roma İmparatoru Septimius Severus’un karısı ve oğulları adına yaptırdığı,Cendere Köprüsü’nü gördükten sonra Altar’dan Güneş Batımını izleyip otelimize dönüş yolculuğumuza başlıyoruz.Akşam yemeğini otelimizde alıyoruz.
2.Gün : Şanlıurfa – Harran –Harran Kubbeli Evler – Ulu Camii – Tarihi Surlar - İç Kale - Şanlıurfa Çarşıları – Balıklı Göl – Ayn Zeliha Gölü – Hz. İbrahim Makamı – Şanlıurfa Kalesi – Göbeklitepe
Gap Turumuzun ikinci gününde sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında ,kubbeli evleri,ve kendine has kültürüyle ünlü Harran’a ulaşıyoruz.Burada,Türkiye’de İslamiyet döneminde kurulmuş en eski camii olma özelliğini taşıyan Harran Ulu Camii,İlk İslam Medresesi (Harran Üniversitesi),İç Kale ve Tarihi surları görüp Konik Kubbeli Evlerden birine konuk olacağız.Bu keyifli ziyaretimizde yöresel kıyafetler giyip fotoğraf çekebilirsiniz.(Ekstra).Harran Evi ziyaretimiz sonrasında ,Adem,Eyyüp,İbrahim,Şuayip ve Elyasa Peygamberlerin yaşadığına inanılan ve Peygamber Şehri olarak adlandırılan Şanlıurfa’ya geri dönerek ,Balıklı Göl/Halil-Ül Rahman Gölü ),Kral Nemrut’un Kızı Zeliha’nın göz yaşlarından oluştuğu da söylenen Ayn-ı Zeliha Gölü ve Hz. İbrahim’in doğduğu mağarayı gezeceğiz.vereceğimiz öğle yemeği molası sonrasında Şanlıurfa’nın meşhur lezzetlerinin tadına bakıp(Ekstra),yemek sonrasında İsot vb. ürünlerin alışverişini yapacağız.Şanlıurfa gezilerimizin ardından .ilk İbadethane ve yerleşim yeri özelliği taşıyan,dünya tarihin başlangıç noktası Gebeklitepe’ye ulaşarak 1200 yıl öncesi Tapınakları,turna,yılan,domuz gibi kabartmaları görüp,Şanlıurfa’da otelimize geçiyoruz.Akşam yemeği için Urfa’nın olmazsa olmaz Sıra Gecesine katılmak için otelimizden ayrılıyoruz..
Adıyaman Havaalanı ( ADF) Anadolu Jet TK7123 Kalkış 19:20 - Ankara Havaalanı ( ESB ) Varış 20:35
3.Gün: Şanlıurafa – Birecik – Halfeti Tekne Turu
Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında otelimizden ayrılarak 1992 yapımı tamamlanan,dolgu hacmi bakımından dünyada 8. Sırada bulunan Atatürk Barjını seyir terasından izleyip,çoğu Birecik Barajının suları altında kalan,Karagül Dizisinin çekimlerinin de yapıldığı,Halfeti’ye ulaşarak teknemize biniyoruz.Yaklaşık 1 saat sürecek turumuzda Kral Kızı Mağarasını,Hz.İsa’nın havarilerinden Yohannes’in gelip yerleştiği Rum Kale’yi ve sonrasında Savaşan Köyü’nde Fırat’ın suları altındaki Batık Camii ve minaresini görüp,adını Halil ve Fatma adında iki gencin hikayesinden aldığı rivayet edilen Halfeti’ye döneceğiz.Vereceğimiz (Extra) öğle yemeği molamızın ardından aracımıza binerek Gaziantep’e geçiyoruz baklava imalethanesi ziyaret edip baklava alışverişimizi yaptıktan sonra Tahmis Kahvesi görüp dönüş yolculuğumuza başlıyoruz.Siz değerli misafirlerimizle tekrar Yes Tour organizasyonunda buluşana kadar vedalaşıyoruz.
Öneriler
Tura çıkılan bölgenin coğrafi yapısına,hava şartlarına ve tur konseptine uygun kıyafet,aksesuar ve ayakkabı(bot,terlik,sandalet,su ayakkabısı vb. ) tercih edilmelidir.
Tur esnasında fotoğraf ve video çekme imkanı bulacağımızdan dolayı, bu cihazlara ait pil,powerbank ,şarj aleti,harici bellek gibi malzemeleri yanınıza almayı unutmayınız.
Tura çıkarken düzenli kullandığınız ilaçları yanınıza alınız ve mevsimsel ya da süreklilik arz eden (Alerjik,Kronik ve kalıtsal ) rahatsızlıklarınızı rehberinize bildiriniz.
Tura çıkarken kişisel bakım ürünlerinizi ( şampuan,krem,diş macunu vb. ) yanınıza almayı unutmayınız.
Tur esnasında otobüs içerisinde veya yanınızda bulundurmanız gereken eşyalar için sırt çantası almayı unutmayınız.
Seyahat esnasında yolculuğu keyifli hale getirecek ( tercihinize göre ) kitap,dergi,müzik çalar vb. yanınıza alabilirsiniz.
Tek Kişi | Çift Kişilik Odada Kişi Başı | |
Taksit | Aylık | Toplam |
2 | 2210,00 TL | 4420,00 TL |
3 | 1501,67 TL | 4505,00 TL |
4 | 1136,88 TL | 4547,50 TL |
6 | 765,00 TL | 4590,00 TL |
9 | 519,44 TL | 4675,00 TL |