İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali acente kontuarı önünde saat 04:00'te buluşma. Türk Hava Yolları'nın TK1981 numaralı tarifeli seferi ile saat 07:00'de Londra’ya hareket. Yerel saate göre 09:05'te varışımızı takiben Londra panoramik şehir turu. . Film karelerinde sıkça gördüğümüz Avrupa’nın en yüksek dönme dolabı London Eye, Westminster ve Buckingham Sarayları, Parlamento Binası, Amiral Nelson Anıtı, Big Ben Saat Kulesi, Westminster Köprüsü ve Manastırı, Trafalgar Meydanı görülecek yerler arasındadır. Turumuz sonrası öğle yemeğimizi almamız ve şehri keşfetmemiz için serbest zaman verilecektir. Rehberimizin belirleye ceği saat ve buluşma noktasından dinlenmek ve konaklamak üzere otelimize transfer. Otele yerleşme işlemleri ve geceleme otelimizde.
Kahvaltının ardından London eye & Thames nehri tekne turu & Medieval Banquet Show turumuza başlamak için yola çıkacağız. Thames Nehri kıyısında bulunan dev bir gözlem tekerleği olan dönme dolaba binerek eşsiz Londra manzarasını izleme, daha sonrasında Thames Nehri üzerinde tekne ile gezme fırsatı bulacaksınız. Tekne Turu sırasında Londra’nın ünlü Parlamento binasının St. Paul katedralinin ve daha pek çok Londra’nın simgesi olmuş yapıtların önünden geçilecek, Londra’yı nehirden görme imkânı bulacağız. Öğleden sonra Londra’nın eğlence merkezi, restoranları, pubları ve alışveriş dükkânları ile ünlü Covent Gardene yürüyüş turu yapıyoruz. Alışveriş için serbest zaman ve dünyaca ünlü British Museum'u ziyaret. Zengin kolleksiyonları ile ünlü müzede Türkiye'den de götürülmüş eserleri görme imkânı bulacağız. Aksam Medieval Banquet & Show Turu’na katılıyoruz. Londra’nın tarihi bölgesi St. Kathrine Limanında bir binada ortaçağ atmosferinde yapılacak gece turumuz yemek ve show ile size unutulmaz bir Londra akşamı yaşatacak. Geceleme otelimizde.
Kahvaltının ardından tüm gün sürecek olan Stonehenge, Windsor ve Oxford Turu’na başlamak üzere yola çıkacağız. İlk olarak 900 yıl boyunca kraliyet ailesine ev sahipliği yapan ve hala kraliçenin resmi ikamet yeri olan Windsor Sarayı'ndan başlıyoruz. Resmi davetler ve kraliyet resepsiyonları için şimdilerde de kullanılan muhteşem kraliyet dairelerini, saray alanlarını ve 14. yüzyıldan kalma St. George Şapelini gezeceğiz. Şapel; VIII. Henry ve üçüncü karısı Jane Seymour da dâhil olmak üzere, kralların ve kraliçelerin gömülü olduğu, İngiltere'deki Orta Çağ kilise mimarisinin en güzel örneklerinden biridir. Sonrasında Stonehenge'i ziyaret etmek üzere Wiltshire kırsalına doğru devam edeceğiz. Gizemle örtülü olan Stonehenge eski taş çemberi, inanılmaz bir mühendislik örneği ve İngiltere'deki en önemli tarih öncesi bölgesidir. Stonehenge’den Etkileyici bal rengi mimarisi ve Roma hamamlarıyla ünlü, güzel Kraliçe Viktoria dönemi şehri Bath'a geçiyoruz. Bath Abbey, Royal Crescent, Circus, Meclis Binaları ve ünlü Pulteney Köprüsü dâhil olmak üzere Avrupa'nın en güzel kimi mimari mekânlarından panoramik manzaraların keyfini çıkaracağız. Tur bitimi otelimize transfer. Geceleme otelimizde.
Kahvaltının ardından havalimanına transfer. Yerel havayolları ile Londra-Edinburg uçuşumuz gerçekleşiyor. Varışımıza istinaden Edinburgh panoramik şehir turumuz başlıyor. Tur esnasında şehrin en eski yapısı olmakla beraber en popüler turist merkezi olan Edinburgh Kalesi'nden başlayarak Royal Mile Yolu üstünden Kraliyet Sarayı, Parlamento Binasını, Milli Galeri’yi, 10 yıl sahibini mezarında yalnız bırakmayan köpek Boby’nin heykelini ve Harry Potter'ın efsanesinin doğduğu kafeyi panoramik ziyaret edeceğiz. Turumuzun ardından otelimize transfer. Geceleme otelimizde.
Kahvaltının ardından Glasgow ve Stirling Kalesi turumuza başlamak üzere yola çıkacağız. İskoç tarihinin en önemli kavşak noktası, İskoçların İngilizlere karşı bağımsızlık savaşlarının sembolü, bizim de Cesur Yürek filminden tanıdığımız Willam Wallace’ın yaşadığı Sterling kalesini geziyoruz. Ardından sanayi devriminin başlangıcı olan, klasik ve modern mimarinin kaynaştığı İskoçya’nın önemli kenti Glasgow’a gidiyoruz. Gotik mimarisi ile ünlü Glasgow katedrali, Rönesans mimarisi ile ünlü City Chambers ve George meydanı ziyaret edilecek yerler arasındadır. İskoçya’nın zengin alışveriş merkezi Buchanan Street ve çevresinde serbest zamandan sonra otelimize dönüyoruz.
Kahvaltıların ardından odaların boşaltılması ve serbest zaman. Rehberimiz tarafından belirtilecek saatte Edinburgh Havalimanı'na transfer. Bagaj, bilet ve gümrük işlemlerinin ardından Türk Hava Yolları'nın TK1346 sefer sayılı uçuşu ile saat 15:55'de İstanbul’a hareket. Rahat ve konforlu bir uçuşun ardından saat 22:10'da İstanbul'a varış ve gezimizin sonu.
Tek Kişi | Çift Kişilik Odada Kişi Başı | |
Taksit | Aylık | Toplam |
2 | 441,48 EUR | 882,96 EUR |
3 | 299,98 EUR | 899,94 EUR |
4 | 227,11 EUR | 908,43 EUR |
6 | 152,82 EUR | 916,92 EUR |
9 | 103,77 EUR | 933,90 EUR |