Güney Doğu Anadolu'yu Doğu Anadolu İle Birleştirdik.
Adı Gibi Dolu Dolu Gap bölgesini gezmeye kebaplarını yemeğe gidiyoruz.
Güney Doğu Anadoluyu Keşfetmeye Peygamberler Diyarını Gezmeye Davet Ediyoruz.
Kebap Yemeğe doyamayacağınız bölgede Mırra içmeden gelmeyeceksiniz.
Mardinin Tarihi Dokusunu Görmeye, Sular Altında Kalmış Hasankeyfe Gitmeye Ne dersiniz!
Mezopotamyanın Kuzeyinde Kendinizden Geçeceksiniz.
2021 Erken Rezervasyon Başlamıştır.
%25 Kaparo ver Gerisini Otobüste Tamamla
SSCTur Araç Kalkış Noktaları
18:00 Espark Avm Önü
00:30 Aşti Önü Berat Büfe Yanı
02:40 Aksaray E-5 Işıklar
08:30 Adana Otogar Karşısı
Zeugma Mozaik Müzesi, Gaziantep Kalesi, Hz. Yuşa Türbesi, Bakırcılar Çarşısı, Almacı Pazarı, Tahmis Kahvehanesi, Birecik Köprüsü, Kelaynak Kuşları, Halfeti Tekne Turu, Rum Kale, Batık Minare, Atatürk Barajı, Adıyaman
Dolu Dolu Büyük Gap Turu'muzun 3. Gününde, Sabah Otelimizde Alacağımız Kahvaltı Sonrasında, Bugünkü biçimini “Kaleler Mimarı” olarak adlandırılan Bizans İmparatoru Justinyanus döneminde alan Gaziantep Kalesi'ni dışarıdan görerek, Dokurcum Değirmeni’nde Şehit olan çocuklar anısına yapılan 14 Şehit Anıtını görerek gezimize başlıyoruz. Bakırcılar Çarşısı, Hz. Musa’nın yeğeni Hz. Yuşa Türbesi, Yemeniciler Arastası ve Almacı Pazarı’nı gördükten sonra Türkmen Ağası ve Sancak Beyi Mustafa Ağa Bin Yusuf tarafından, Mevlevihane Tekkesi’ne gelir getirmesi amacıyla 1635-1638 yılları arasında yaptırılmış Tahmis Kahvesi’nde Menengiç Kahvesi içerek zamanda yolculuk yapıyoruz. Çarşılarda vereceğimiz serbest zamanın ardından aracımızda buluşarak, 2000 yılında su tutmaya başlayan Birecik Barajı'nın suları altında kalan Zeugma Şehrinden kurtarılan, Romalı Generallerin Villalarının taban mozaiklerinin sergilendiği Zeugma Mozaik Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Aphrodite'nin Doğuşu, Posseidon Oceanos ve Tethys, Europa, Akhilleus ve Çingene Kızı gibi Mozaikleri gördükten sonra 8 Şubat 1921 tarihinde "Gazi" ünvanı verilen Gaziantep'ten ayrılarak, Nizip istikameti ile 1956 yılında yapılan, 695 m uzunluğundaki Birecik Köprüsü'nden geçerek sadece Fas ve Birecik’te bulunan, Mısır’da kutsal İbis kuşu olarak bilinen Kelaynak Kuşları Üretme Çiftliğinde yeryüzünde kalan son göçmen Kelaynaklar hakkında bilgi alıyoruz. Sonrasında, çoğu 2000 yılında su tutmaya başlayan Birecik Barajı’nın suları altında kalan, Karagül Dizisinin çekimlerinin de yapıldığı Halfeti’ye ulaşarak vereceğimiz (Ekstra) Öğle Yemeği Molamızın Ardından teknemize biniyoruz (Ekstra). Yaklaşık 1 saat sürecek Tekne Turumuzda Kral Kızı Mağarası, Hz. İsa’nın havarilerinden Yohannes’in gelip yerleştiği ve Hıristiyanlığı yaydığı Rum Kale ve sonrasında Savaşan Köyü’nde Fırat’ın suları altında kalan Cami ve minaresini teknemizden görüp tekrar Halfeti’ye döndüğümüzde aracımıza binerek 1992 yılında yapımı tamamlanan, 84,5 milyon m³ kaya ve toprak dolgu ile dolgu hacmi bakımından 8. sıradaki Atatürk Barajını seyir terasından izledikten sonra Otelimize varacağız. Akşam Yemeği ve Konaklama Otelimizde.
Kahvaltı: Otelde Set-Menü Olarak Alınacaktır.
Öğle Yemeği: Halfeti – Fırat Restoran / Şabut Balığı Menü
Akşam Yemeği: Otelde Set-Menü Olarak Alınacaktır.
Konaklama: Adıyaman - Antiochos Otel vb.
Kahta, Nemrut Dağı'nda Gün Doğumu, Arsameia, Cendere Köprüsü, Karakuş Tümülüsü, Göbekli Tepe, Harran Kalesi, Konik Kubbeli Evler, Harran Höyüğü, Harran Üniversitesi, Rasat Kulesi, Balıklıgöl, Ayn-ı Zeliha Gölü, Mevlüd-i Halil Camii, Hz.İbrahim Makamı, Urfa Çarşıları, Gümrükhan, Sıra Gecesi
Dolu Dolu Büyük Gap Turu'muzun 4. Gününde, Sabah Erken Saatlerde uyanarak minibüslerimize binip (Ekstra) Nemrut Dağı’na doğru yola çıkıyoruz ve yaklaşık 30 dakika sürecek yürüyüş yolumuzun başlangıcına ulaşıyoruz. Yürüyüşümüzün bitiminde, Altar'dan Güneş Doğuşunu izleyip dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Yol güzergâhımızda Cendere Köprüsü ve Karakuş Tümülüsü'nü gezerek Otelimize varacağız. Kahvaltı Molamız sonrasında Bozova istikameti ile İngiltere'de bulunan Stonehenge'den 7bin, Mısır piramitlerinden ise 7500 yıl daha eski, kazılarına 1995 yılında başlanmış, Neolitik Dönem’e ait olan en eski yapı ve aynı zamanda bilinen ilk İbadethane ve Yerleşim Yeri özelliğini taşıyan Tarihin Başlangıç Noktası ve tarihi yeniden yazdıran Göbeklitepe'yi göreceğiz. Vereceğimiz (Ekstra) Öğle Yemeği Molası sonrasında İslam Tarihçilerinin kuruluşunu Nuh Peygamber’in torunlarından Kaynan’a veya İbrahim Peygamber’in kardeşi “Aran”a (Haran) bağladığı Harran’a gidiyoruz. Harran Şehrinin ortasında Harran Höyüğü, Türkiye’de İslamiyet döneminde kurulmuş en eski cami olma özelliğini taşıyan Harran Ulu Camii, avlusunda yer alan Anadolu’da Emeviler döneminde kurulan İlk İslam Medresesi (Harran Üniversitesi), İç Kale ve Tarihi Surları görüp Konik Kubbeli Evleri ziyaretimizde Yöresel kıyafetler giyip (Ekstra) fotoğraf çekimlerimizin sonrasında Şanlıurfa'ya dönüp Öğle Yemeği Molamızın ardından 1516’da Osmanlı Devleti sınırları içine dâhil edilmiş, Kurtuluş Savaşında gösterdiği başarının hatırasından dolayı 1984 yılında “Şanlı” ünvanı verilen, Âdem, Eyyüp, İbrahim, Şuayip, ve Elyasa Peygamberlerin yaşadığına inanılan Peygamberler Şehri Şanlıurfa’yı gezmeye başlıyoruz. İsot alışverişi molamızın ve Çarşılar gezimizin bitiminde Kanuni Sultan Süleyman zamanında 1566 yılında Urfa Sancak Beyi Behram Paşa tarafından yaptırılan Gümrükhan'a ulaşıp Kahvelerimizi içtikten sonra Tarihi Çarşıları gezip alışveriş imkanı buluyoruz. Alış Veriş Molası sonrasında Otelimize Varacağız. Konaklama Otelimizde. Dileyen Konuklarımız ile Bölge Kültürünü Tanıyabileceğimiz ve Yöresel Yiyecekleri Tadacağımız Gap’ın Olmazsa Olmazı Sıra Gecesi’ne (Ekstra:120.TL) katılıyoruz. Bu Akşam Yapacağımız Konaklama'da Akşam Yemeği Tur Ücretine Dahil Değildir. Sıra Gecesi'ne Katılmak İstemeyen Misafirlerimiz Akşam Yemeği'ni Kendi İmkanları ile Yiyebileceklerdir.
Sıra Gecesi: Gülizar Konuk Evi'nde Mercimek Çorbası, Lebeni, Bostana, Porsiyon Karışık Kebap, Çiğ Köfte, Yöresel Tatlı, Mırra, Ayran, Çay, Sıra Gecesi Programı
Kahvaltı: Otelde Set-Menü Olarak Alınacaktır.
Öğle Yemeği: Şanlıurfa - Tatlı Söz Restoran / Kuzu Ciğer Menü (Ekstra).
Akşam Yemeği: Şanlıurfa - Gülizar Konuk Evi / Karışık Kebap Menü
Konaklama: Şanlıurfa - Grand Gülizar Otel vb.
Karanlık Kanyon, Tekne Turu, Taş Yol, Apçağa Köyü, Mani Yolu, Lökhane, Divriği, Ulu Cami ve Şifahanesini, Sivas, Ulu Camii, Taşhan, Buruciye Medresesi, Çifte Minare, Sivas Kongre Binası, Yıldızeli, Yerköy, Kırıkkale, Ankara
Dolu Dolu Büyük Gap Turu 8. Günü Sabah Otelimizde Alacağımız Kahvaltı Sonrasında, Dünya’nın İkinci Büyük Kanyonu olan 12 km uzunluğundaki Karanlık Kanyon’da (Ekstra:25.00TL) Tekne Gezisi yapıyoruz. Ardından yapımı tam 132 yıl süren, Kemaliye’yi Divriği’ye bağlayan “Taş Yol” görüyoruz. Sonrasında Ahmet Kutsi Tecer’in ünlü “Orda Bir Köy Var Uzakta” şiirine konu olan Apçağa Köyü'nü ziyaret ediyoruz. Gezilerimizin bitiminde Kemaliye'ye ulaşıp yürüyerek Dut ve cevizin dövülerek yapıldığı lök, beşateş, oricik, pekmez ve bal gibi şifalı ürünlerin satışının yapıldığı Lökhane, Hala çalışır durumda Su Değirmeni, Manili Yol ziyaretlerimizin sonunda aracımıza binerek Bağıştaş istikametinden Fırat Nehri'nin bir kolu olan Çaltı Çayı Vadisi kenarında kurulmuş olan, Yavuz Sultan Selim'in 24 Ağustos 1516 Mercidabık Zaferi'nden sonra Osmanlı idaresine girmiş Divriği’ye doğru hareket ediyoruz. Divriği'de vereceğimiz Öğle Yemeği Molası sonrası 1228 yılında başlanıp 1243 tarihinde tamamlanan Süleyman Şah’ın oğlu Ahmet Şah tarafından inşaa edilmiş Ulu Cami ve aynı tarihte Ahmed Şah'ın eşi ve Erzincan beyi Fahreddin Behramşah’ın kızı olan Melike Turan Melek tarafından yaptırılmış Şifahanesini geziyor, Divriği Ulu Camii ve Daruşşifası’nın dört kapısında bulunan her biri birbirinden farklı eşsiz bezemelerle göz kamaştıran bir mimarlık ve mühendislik harikası niteliğinde olan bu eser bizleri büyüleyecek. Gezimizin ardından Cumhuriyet Kenti Sivas’a doğru yola çıkıyoruz. Sivas’ta 1271 yılında, III. Gıyaseddin Keyhüsrev zamanında Muzafferüddin Burucirdi tarafından yaptırılmış Buruciye Medresesi’ni, 1217 yılında Anadolu Selçuklu Devleti sultanı I. İzzeddin Keykavus tarafından yapılan Şifaiye Medresesi’ni ve 1271 yılında İlhanlılar Veziri Şemseddin Cüveyni tarafından yaptırılmış Çifte Minareli Medresesi’ni gezip Mustafa Kemal Atatürk ve Heyet-i Temsiliye tarafından 2 Eylül-18 Aralık 1919 tarihleri arasında "Milli Mücadele Karargâhı" olarak kullanılan Sivas Kongre Binası’nı panoramik izleyerek vereceğimiz mola bitiminde Yıldızeli, Yerköy, Kırıkkale, Ankara istikametini kullanacağımız dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Dolu Dolu Büyük Gap Turu 'muza Ankara'dan katılan siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakıyor ve Eskişehir'e doğru devam ediyoruz.
Kahvaltı: Otelde Set-Menü Olarak Alınacaktır.
Öğle Yemeği: Divriğ - Sofra Restoran / Serbest Menü (Ekstra)
Akşam Yemeği: Yol Üstü Mola Tesislerinde Ekstra Olarak Alınacaktır.
Konaklama: Dikkat Bu Gece Konaklama Yoktur.
Ankara, Eskişehir
Dolu Dolu Büyük Gap Turu'muzun 9. gününde, Eskişehir'den katılan siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakıyor ve bir sonraki SSCTUR organizasyonumuzda görüşmek üzere vedalaşarak Turumuzu Tamamlıyoruz.
Eskişehir Çıkışlı Dolu Dolu Büyük Gap Tur sirküsü yayınlandığı 17.10.2020 tarihinde geçerlidir. Aynı tura ait, daha sonraki bir tarihte yayınlanacak tur sirküsü bir öncekini geçersiz kılar.
Tur Şartnamesi
Zorunlu seyahat sigortası; Acentemiz tarafından tüm misafirlerimize ücretsiz olarak yapılan sigorta kapsamı detayları; acentenin iflası veya herhangi bir nedenle Paket Tur hizmetinin verilememesini kapsar. Sağlık sigortası değildir, tedavi masraflarını karşılamaz. (Özel Sağlık Sigortası Misafire Ait Özel Harcamadır)
Tek Kişi | Çift Kişilik Odada Kişi Başı | |
Taksit | Aylık | Toplam |
2 | 779,48 TL | 1558,96 TL |
3 | 529,65 TL | 1588,94 TL |
4 | 400,98 TL | 1603,93 TL |
6 | 269,82 TL | 1618,92 TL |
9 | 183,21 TL | 1648,90 TL |