ALADAĞLAR EMLER ZİRVESİ
11-15 AĞUSTOS 2021/ 4 GECE 5 GÜN
BÖLGE | SÜRE | TUR TİPİ | ZORLUK DERECESİ |
ALADAĞLAR MİLLİ PARKI | 4 GECE 5 GÜN | DAĞ ZİRVE TIRMANIŞI VE TREKKİNG | EĞİTİMLİ DAĞCI İÇİN: ORTA NORMAL TREKKİNGCİ İÇİN: ZOR |
BAŞKALARINDAN FARKIMIZ ÖNCELİKLE TİTİZLİĞİMİZ VE KALİTEMİZ
1. Adana ve Gülek Kalesi kısmını Lisanslı rehber tarafından tanıtılarak gezebileceğiz.
2. Zirve Tırmanışını ve bütün yürüyüşleri yapacak grup liderimiz senelerdir Lisanslı Dağcı yetiştiren Mehmet Güngör
3. Türsab Zorunlu Sigortanın yanında herbir misafirimiz Ekstrem Sporlar sigortasıyla güvence altına alınır ve ücrete dahildir.
AGUSTOS 2020 ALADAGLAR TURUMUZU İZLEYİN
Fiyat
Çadır Konaklamalı: 2.700-TL+Ulaşım
Pansiyon Konaklamalı: 3.600TL+Ulaşım
Tek kişi konaklama farkı: 450TL
İletişim: 05321638779/Zerrin Sapmaz
E-Mail: [email protected]
Website: https://www.tgz.com.tr
Zorluk Derecesi: Zor (Zorluk derecelerinin içeriği için açıklamalar kısmına bakabilirsiniz.) Ama turumuz her gün pansiyondan hareket olduğu için 3. Gün zirve tırmanışına katılmak istemezseniz köyde vakit geçirebilirsiniz.
LİSANSLI REHBER: ZERRİN SAPMAZ
Uzman Rehber (Yürüyüş Lideri): MEMET GUNGOR
***Grup Sayısı max 12 kişi ile sınırlıdır.
Bölge Hakkında
Aladağlar, Kayseri-Niğde-Adana illeri arasında bulunan dağ sırası, bitki örtüsü ve hayvan çeşitleri bakımından zengin bir çeşitliliğe sahiptir. Bu nedenle dağın 54.524 hektarlık bir bölümü önce Hacer Ormanı Tabiat Parkı, 1995 yılında da Milli park ilan edilmiştir.
Toros sıradağlarının en yüksek zirvelerine sahip olan Aladağlar jeolojik olarak da Türkiye'nin en ilginç yerlerinden biridir. Buzul Gölleri ve Kapuzbaşı Şelaleleri görülmeye değer yerlerdir. Millî parkın düşlük rakımlı kesimlerinde kızılçam, karaçam ve göknar toplulukları bulunmaktadır. Ağaç sınırının üzerinde ise kayalar arasında yetişen otsu bitkilerin çoğu gösterişli çiçeklere sahiptir. Millî parkta yaban keçisi, yaban domuzu, kurt, çakal, sansar gibi memeliler, yırtıcı ve ötücü kuşlar yaşamaktadır. Aladağlar, Türkiye içinden ve dışından, dağcıların en çok rağbet ettikleri bir yerdir.
Aladağlar'da güney kısımda Akdeniz İklimi, kuzey kısımlarında Karasal iklim hakimdir. Güney bölümde kızılçam, sedir, karaçam, toros göknarı yaygındır. Kuzey yamaçlarda, İran-Turan bitki topluluğuna ait bozkır türleri yaygındır. Kuzey bölümlerde insan baskısıyla Antropojen bozkır alanları artmaktadır.
En yüksek doruğu 3767 metre yüksekliğindeki Kızılkaya'dır. Aladağlar'da, tırmanışlar için 3700 metre üzerinde dört doruğun yanı sıra 3500 metrenin üzerinde 50'den fazla doruk vardır. Bu doruklar Niğde il sınırları içinde devam eden Toros dağ kıvrımlarının (Orta Toroslar) en yüksek doruklarıdır. İlkbaharda eriyen karlardan dolayı Aladağlar'da birçok göl oluşur, ama kurak yaz mevsiminde bu göllerden çoğu buharlaşıp yok olur. Yalnızca yer altı suları ile de beslenen birkaç göl kalır. Aladağlar içinde birçok gölün bulunduğu genişçe bir kazanı andırır. En uygun tırmanış zamanı Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarıdır. Kalker kayalardan oluşan Aladağlar'da Emli, Barazama vadileri ve güney yamaşları dışında ormanlık alan görülmez. Dağda alpin bitki toplulukları gelişmiştir.
Tur Hakkında
Adana, Niğde ve Kayseri arasında geçen kültür, tarih, macera, dağ ve doğa serüvenine hazır mısınız?
Bizimle Istanbul’dan seyehat eden misaifrlerimizle sabah 09.15 de kalkan TK2472 sefer sayılı IST-ADANA uçağıyla Adanaya uçuyoruz. Kendi imkanlarıyla gelen misaifrlerimizle de buluşup saat 11.00 gibi yola çıkıyoruz. 2.30 saatlik Aladağlardaki köy evi tarzındaki otelimize gideceğimiz yolculuğumuz sırasında yolda ünlü Gülek geçidinde durup Torosların damı denilen Gülek Kalesine varıyoruz. Gülek Kalesindeki gezimizi ve meşhur kayada fotoğraf çekimlerimizi tamamlayarak Niğde’nin Çamardı İlçesi, Çukurbağ Köyünde bulunan Taurus Guest House isimli pansiyonumuza hareket ediyoruz. Köy evi tarzındaki pansiyonumuz bir aile işletmesidir. Pansiyonun toplamda 4 odası olup her odada ayrı duş, tuvalet mevcuttur. İsteyen kendi çadırını getirebilir ve bahçeye kurabilir veya tesisten çadır temini yapabiliriz. Öğlen vakitlerinde pansiyona vararak odalarımıza ve çadırlarımıza yerleşmeyi planlıyoruz. Pansiyonda öğle yemeğimizi yedikten sonra isteyenler dinlenebilir, köy içerisinde gezi yapabilir veya köy evimizin bahçesinde meyve ağaçlarının altında oturabilirler. Köyde basit ihtiyaçlarımızı giderebileceğimiz 1 adet bakkal bulunmaktadır. Aynı zamanda büyük çoğunluğu elma, kiraz ve erik olmak üzere birçok meyve ağacı bulunan Aladağlar manzaralı bir köydür. Akşamüstü doğa yürüyüşü ve bölge hakkında ufak bir eğitim ile brifingimiz olacaktır. Akşam yemeğimizi yedikten sonra geceyi köy evimizde geçiriyor ve ilk gün dinlenerek aynı zamanda yüksek rakıma bir nebze alışarak dağ ortamına uyum sağlıyoruz.
Sabah kahvaltımızı yaptıktan sonra 4*4 pikap araçlarımızla 2250 metre yüksekliğe sahip Arpalık Yaylasına doğru yola çıkıyoruz. Çukurbağ Köyünden çıktıktan sonra fotoğrafçıların ve kuş gözlemcilerinin buluşma noktalarından birisi olan Sokullu Pınar kamp alanını geride bırakarak Arpalık Yaylasına varıyoruz. Arpalık Yaylasından sonra Teke Pınarını geçerek yaklaşık 3-4 saatlik bir yürüyüşle 2900 metre yükseklikteki eşsiz bir manzaraya sahip Dipsiz Göle varıyoruz. Bölgede birçok buzul gölü bulunmakta ve yaz döneminde bunların bazıları kurumaktadır. Dipsiz Göl ismini yılın tüm dönemlerinde suyunun hiç eksilmemesi ve dibinin görülmemesi nedeniyle yöre halkından almıştır. Dipsiz Gölde yaklaşık 1 saatlik bir mola vererek kumanyalarımızı yiyoruz, isteyenler gölün serin sularında yüzebilirler. Geldiğimiz yoldan yaklaşık 2-3 saatlik bir yürüyüş ile tekrar Arpalık Yaylasına ulaşıyor ve araçlarımıza binerek pansiyona dönüyoruz. Akşam yemeğimizi yedikten sonra ertesi gün yapılacak Emler Zirvesi hakkında ufak bir brifing yaparak istirahat etmeye çekiliyoruz.
Toplam yürüyüş mesafesi: ortalama 15km. Zorluk derecesi (Zor Seviye)
Sabah kahvaltımızı yaptıktan sonra saat 9 gibi aracımıza binerek, Emli Vadisine gidiyoruz. Aracımızdan indikten sonra keyifli bir yüeüyüş bizi bekliyor. Yaklaşık 1 saatlik yürüyüşten sonra ormana giriyoruz. Yok olmak üzere olan korunması gereken Ormanda yürürken çevreye zarar vermemek en büyük hassasiyetimiz olmalı. Ormandan çıktıktan sonra 125m lik yüksekliği ile özellikle dağcıların zirvesinde olmayı hayal ettiği Parmakkaya yıda gördükten sonra geldiğimiz yoldan geri döneceğiz.
Sabah erken saatte kahvaltımızı yaptıktan sonra yükseklere uzun bir yürüyüşümüz başlıyor. 4*4 pikap araçlarımızla Karayalak kamp alanının bulunduğu bölgeye ulaşıyoruz. Karayalak Vadisinin girişinden başlayan yürüyüşümüz sürekli yukarı hareket ederek çarşak zeminde devam ediyor. Yaklaşık 6-7 saatlik bir tırmanış sonrasında 3723 metre yükseklikte bulunan Aladağların en yüksek zirvelerinden birisi olan Emler Zirvesine varıyoruz. Zirvede vereceğimiz molada kumanyalarımızı yerken Aladağların en yüksek zirvelerini, Yedigöller Platosunu, bölgede bulunan yayla ve köyleri görerek mükemmel manzaralara tanık olacağız. Mola sonrasında geldiğimiz yoldan yaklaşık 5-6 saatlik bir yürüyüş ile Karayalak Kamp alanına varacağız. Araçlarımıza binerek tekrar pansiyonumuza dönüyoruz.
Toplam Yürüyüş mesafesi: ortalama 20km
Zorluk Derecesi: Zor seviye
Sabah kahvaltımızı yaptıktan sonra aracımıza yerleşerek Sultan Sazlığı Milli Parkına hareket ediyoruz. Adını ve ününü Osmanlı İmparatorluğu Dönemi’ndeki sultanların avlak yeri olmasından alan Sultan Sazlığı, jeolojik devirlerde volkanik bir dağ olan Erciyes Dağı’nın yükselişiyle birlikte oluşan Develi-Yahyalı-Yeşilhisar ilçeleri arasında kapalı su toplama havzasının ortasında bulunuyor. Aynı zamanda parkın içinde birçok hayvan ve endemik bitki bulunmaktadır. Sonrasında Kapuzbaşı Şelalelerine yolculuğumuz başlıyor. Kapuzbaşı Şelalesi Türkiye’nin en yüksek ve Dünyanın en yüksek ikinci şelalesi olma özelliğini taşımaktadır. Kapuzbaşı şelalelerinden sonra Kayseri Havaalanına hareketimiz sırasında Erciyes Dağının eteklerinde mola vererek teleferik ile dağın yamaçlarına çıkacağız. Dağın yamaçlarında verdiğimiz çay molası sonrasında harekete geçerek 19:00 da ise Kayseri Havaalanında olmayı planlıyoruz.
Önemli Notlar
• Yürüyüş esnasında yürüyüş lideri en yetkili kişidir.
• Doğa ortamında rota ve grup dışına çıkılmamalı ve bu tarz durumlarda rehberlere bilgi verilmelidir.
• Doğaya çöp atılmamalıdır.
• Molalar dışında yürüyüş esnasında sigara içilmemelidir.
• Doğadaki canlılara zarar verilmemelidir.
• Temel felsefemiz zihinsel ve fiziksel anlamda dinginliği sağlamak, sportif bakış açısına sahip olmak, yardımlaşmak, dayanışmak ve eğlenmek olmalıdır.
• Makinenize ekstra batarya almanızı tavsiye ederiz. Çünkü eşsiz manzarada fotoğraf çekmeye doyamayacaksınız.
• Mücbir nedenlerden dolayı programda yazılan herhangi bir aktivite yapılamadığında TGZ TURİZM(PEACE TRAVEL SERVICE) sorumlu değildir.
• Tur boyunca grubumuza Doğa Yürüyüşü Liderliği belgesine sahip uzman rehberler ve Lisanslı bir rehber eşlik eder. Tura çıkan araçlarımız Turizm Belgeli olup, Araçlarımız ve seyahat eden misafirlerimizin tamamı sigortalıdır.
• Doğa şartlarına göre yürüyüş lideri tarafından program, saat ve rotada değişiklikler yapılabilir. Bu tarz faaliyetlerde doğa şartları göz önüne alındığında faaliyet saatlerinde oynamalar olabilir.
• Tur boyunca misafirlerimizin hepsi eşit hakka sahiptir. Tur boyunca herkes birbirine saygılı ve 2.,3. cü kişileri rahatsız edici tavırlarda bulunmamalıdır. Bu gibi durumlarda rehberler tam yetkilidir ve verdiği kararlara herkes uymakla yükümlüdür.
Şahsi Yürüyüş Ekipmanları
• Bot: Yürüyüşe uygun, bileği saran ve sert tabanlı botlar.
• Yürüyüşe uygun hafif ve rahat giysiler. (Uzun kollu termal üst giysiler ve sentetik kumaşlı yürüyüş pantolonları önerilir.)
• Yedek kıyafetler.
• Yağmura ve rüzgara dayanıklı dış katman giysiler.
• Yürüyüş batonları.
• Polar giysiler.
• Serin buzul gölünde yüzmek isteyenler için mayo, şort ve ince havlu.
• Atıştırmalık kuruyemiş ve meyveler.
• Keyfinize düşkünseniz hafif ve yürüyüşe uygun termoslar.
• Yürüyüş Sırt Çantası: Sırt çantası iki kollu 20-30 lt kapasiteli olmalıdır. Tek kollu, yandan takılan ve elde taşınan çantalar yürüyüş esnasında omuriliğe zarar vermektedir.
• Mevsime göre çakı, fener, gözlük, şapka, bere, eldiven, güneş kremi, nemlendirici krem vs...
• Kullandığınız özel bir ilaç varsa mutlaka yanınızda bulundurunuz.
NOT: Güneş kreminizi unutmamaya özen gösteriniz.
Zorluk Dereceleri
Kolay: Herkes katılabilir özel bir kondisyon gerektirmez. 4 ile 9 km arasında çok fazla eğimin bulunmadığı toprak yollardır. Yürüyüşe uygun spor ayakkabısı ile yapılabilir. İyi hava şartlarında gerçekleştirilir. Basit doğa ve kır yürüyüşlerini içermektedir.
Normal: Normal bir kondisyon gerektirir. 9 ile 14 km arasında ara ara hafif eğimlerin bulunduğu toprak ve orman içerisindeki patika yollardır. Yürüyüşe uygun spor ayakkabı kullanılabileceği gibi genellikle yürüyüş botları önerilir. Hava şartları zorlu değildir. Hafif tempolu doğa yürüyüşleridir.
Orta: Kondisyon gerektirir. 10 ile 20 km arasında eğimlerin bulunduğu toprak, patika ve bitki örtüsünün içerisinde hareket alanı mevcut olan eğimlerin bulunduğu yollardır. Yürüyüş botları önerilir. Her türlü hava şartlarında yapılabilir. Tempolu doğa yürüyüşleri ve 2000 metre altındaki yüksek noktalara yapılan çıkışlardır.
Zor: İyi kondisyon gerektirir. Çeşitli zorluktaki arazi yapısına ve ciddi eğimlere sahip uzun mesafeli yollardır. Sert tabanlı yürüyüş botları önerilir. Her türlü hava şartlarında yapılabilir. Sportif bir yapıya ve iyi bir kondisyona sahip olan herkesin katılabileceği, kanyon, kaya yükseltileri, dik çarşaklar gibi noktalardan ilerleyerek devam ettiği doğa yürüyüşü ve dağ zirve tırmanışlarıdır.
Ekstrem: Çok iyi kondisyon ve hazırlık gerektirir. 3000 metre üzerindeki dağcılık beceri ve kabiliyeti isteyen zirve çıkış rotalarıdır. Dağcılık botları, temel ve teknik dağcılık malzemelerine ihtiyaç vardır
Tek Kişi | Çift Kişilik Odada Kişi Başı | |
Taksit | Aylık | Toplam |
2 | 1872,00 TL | 3744,00 TL |
3 | 1272,00 TL | 3816,00 TL |
4 | 963,00 TL | 3852,00 TL |
6 | 648,00 TL | 3888,00 TL |
9 | 440,00 TL | 3960,00 TL |